Destinatie de vacanta: Zakynthos

Panorama a portului din Zakynthos Zakynthos, a treia insula ca marime din Marea Ionica, insula verde a poeziei, a muzicii si a iubirii, insula natala a lui D. Solomos, scriitorul imnului national grecesc, deci nu putem decât sa credem ca si mirajul care l-a înconjurat a avut o contributie semnificativa la nasterea unei asemenea opere de arta. Bogata în frumusete si traditie, în acelasi timp culturala si istorica, oferta Zakynthos este locul ideal pentru oricare calator cu o minte exploratoare.

Zakynthos este denumita si "Florenta de est". Concerte si alte manifestari culturale sunt organizate în fiecare an pe insula. Vegetatia de aici este bogata si verde, mai ales în zonele mai înalte de deal ale insulei, cu plantatii de maslini, citrice si paduri de pini.

Zakynthos, Piata Solomon, Catedrala Sf. Dionisie Când feribotul ajunge în portul local, mai ales în amurg, te simti ca si cum ai intra în portul Venetiei. Pe o parte vei vedea micile clopote ale catedralei Sfântul Dennis si de partea cealalta îti va aparea în fata ochilor pitorescul oras Zakynthos, capitala insulei cu acelasi nume. Imaginea creata a portului si a orasului te lasa pur si simplu înmarmurit si chiar vei deveni si mai placut impresionat când te vei duce la o cafenea locala în aer liber.

Orasul Zakynthos se întinde într-un cerc neregulat, la fel ca si amfiteatrul din centru. Devastatorul cutremur din 1953 si focul care a urmat a ras de pe fata pamântului frumosul si vechiul oras cu tot cu vilele înalte si elegantele cladiri. Însa, Zakynthos s-a ridicat din ruine, renascut si reînnoit. Noul oras a încercat sa mentina stilul celui vechi, un amestec de neoclasic cu venetian, cu o puternica nuanta a atmosferei locale.

O plimbare prin piata Solomon, poate sa-ti dea un indiciu cu privire la atmosfera dinaintea cutremurului. Aproape de aceasta piata se gaseste Biserica Sfântului Nicolae, construita în stil Renascentist. De asemenea, în aceeasi zona puteti gasi piata Mark si muzeul Solomon, realizat în memoria celui mai mare poet grec.

Vremea în Zakynthos pe parcursul lunilor de vara si în special în august, este una frumoasa, ploua foarte rar, asa ca veti avea o vreme perfecta pentru vizitarea principalelor puncte de atractie sau de ce nu, pentru a va pierde timpul pe una dintre superbele plaje pe care aceasta insula le are.

Zakynthos, Plaja Laganas Alikes si Alikanas sunt doua plaje conectate pentru a forma o plaja si mai mare de aproape 3 km lungime. Acestea se gasesc în partea de nord-est a insulei, de unde faimoasele pesteri albastre si ruinele navelor naufragiate se pot vedea cel mai usor.Cel mai important centru turistic al insulei este situat în Laganas. Laganas are cea mai fina plaja din toata Grecia. Dar Laganas este foarte cunoscuta pentru ca reprezinta habitatul natural al broastelor testoase Caretta-Caretta.Aceste animalute au ajuns sa fie simbolurile Zakynthos, ele continuând pâna în zilele noastre sa-si depuna ouale pe plajele mai putin aglomerate ale Laganei, bineînteles broscutele fiind protejate prin legile europene si grecesti ale mediului.

Mânastirile sunt un alt punct de atractie care nu trebuie uitat. Istoria lor si credinta, secondate de unicitatea manierei de a cânta pe care oamenii din Zakynthos îl au, te vor duce într-o alta dimensiune. Pe insula totul este diferit, povestile cântate la taverne, stalactitele si pesterile albastre, ruinele vaselor naufragiate care se pot observa pe nisip, pestera Sfântului Damian si multe altele trebuie sa nu ramâna neexplorate.

Zakynthos, Plaja Laganas Daca vreti sa vizitati Zakynthos putem sa va dam câteva sfaturi foarte folositoare, cum ar fi ca: anotimpurile cele mai bune de a vizita insula sunt toamna si primavara. Conditiile sunt perfecte de la începutul lui mai pâna la mijlocul lui iunie. Vremea este placut de calda dar nu dogoritoare, avantajul este ca plajele nu sunt aglomerate. Merita sa vedeti Olympia, vechiul loc unde se organizau Jocurile Olimpice, în partea nordica a Peloponesului. Calatoria nu ia mai mult de o ora, asta incluzând trecerea marii. Avantajul este ca excursiile pâna în Olympia sunt frecvent organizate pentru turisti, astfel ca nu exista pericolul sa va rataciti.

Oferta Zakynthos, floarea Estului, insula cântecului, acest loc este cu adevarat magic, este gentil, cu privelisti calme, faimos pentru apa curata si limpede, pentru plajele superbe si pentru fauna si flora unica pe care le are.Galerie foto Zakynthos si imprejurimiVa rugam asteptati, se incarca ...
Agentia de turism IQ Travel

Contactati-ne:

Telefon: (021) 311.17.03
             0721.620.860
             031.106.5007
Fax: 021-569.61.22
Agentia de turism IQ Travel


Oferta vacante Zakynthos

POSEIDON BEACH 3*+POSEIDON BEACH 3*+

GALAXY BEACH 4*GALAXY BEACH 4*
LOUIS ZANTE BEACH 4*LOUIS ZANTE BEACH 4*
ZANTE MARIS & SPA 4* SuperiorZANTE MARIS & SPA 4* Superior
BEST WESTERN ZANTE PARK 4*BEST WESTERN ZANTE PARK 4*
MEDITERRANEAN BEACH 5*MEDITERRANEAN BEACH 5*

www.clubul-de-vacanta.net   www.miculparis.ro   www.distinctive-works.com
(c) sejur-all-inclusive.ro